Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Praktisk information

Tider

Under torsdagen den 12 oktober klockan 9.15–12.00 inbjuds alla intresserade till en terminologi-workshop. Själva konferensen börjar samma dag klockan 13.00 efter lunch och avslutas klockan 15.30 på fredagen den 13 oktober.

Lokaler

Konferensens äger rum i Pedagogens B-hus, Läroverksgatan 15. Närmaste hållplats är Grönsakstorget. Man kommer dit från Göteborgs Central exempelvis med spårvagn 11 (mot Saltholmen). Se Västtrafik.

Alla konferensens lokaler hittar du på Pedagogens B-hus, plan 3. Där sker också registrering.

Kostnad

Konferensen är avgiftsfri; lunch, kaffe och konferensmiddag serveras till självkostnadspris.

Konferensmiddag

Torsdagen den 12 oktober klockan 19.00 blir det konferensmiddag på restaurang Sjöbaren Lorensberg, Lorensbergsgatan 14. Anmälan till middagen görs samtidigt som du anmäler dig till konferensen.

Konferensvolym

Alla konferensens föredragshållare inbjuds att skicka in bidrag till den konferensvolym som planeras. Använd denna mall. Du kan läsa mer om hur mallen fungerar här.

Sektionsföredrag får omfatta högst 45 000 tecken (med blanksteg), vilket motsvarar ungefär 15 sidor text. Plenarföredrag får omfatta högst 65 000 tecken.

Vi räknar med att behöva göra ett visst urval efter en enkel variant av peer-review. Vid urvalet beaktas vetenskaplig kvalitet, och företräde kommer dessutom att ges till artiklar som presenterar forskningsresultat (framför planerad forskning) och till bidrag vars resultat inte tidigare publicerats.

Vi planerar att publicera volymen såväl digitalt som i tryckt form i serien ”Göteborgsstudier i nordisk språkvetenskap”, men återkommer om detta när vi fått besked om tryckbidrag.

Manus skickas senast den 31 januari som bifogad Word-fil till NSFL13@gu.se

Terminologi-workshop

Torsdagen den 12 oktober klockan 9.15–12.00 inbjuds alla intresserade till en terminologi-workshop. Läs mer om Terminologi-workshop här och anmäl dig samtidigt som du anmäler dig till konferensen!

Värdar

Arrangemanget är ett samarbete mellan tre institutioner vid Göteborgs universitet: institutionen för svenska språket, institutionen för språk och litteraturer samt institutionen för didaktik och pedagogisk profession.

Tack

Vi tackar Svenska Akademien för generöst bidrag till NSFL 13!
 

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2017-11-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?