Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Svenskans beskrivning

Svenskans beskrivning är en regelbundet återkommande konferensserie som behandlar forskning om svenska språket. Den arrangeras var tredje termin och värdskapet ambulerar mellan lärosäten i Sverige och Finland enligt ett rullande schema. I anslutning till respektive konferens publiceras en antologi med bidrag från konferensen. Skriftserien Svenskans beskrivning är sedan 2008 (volym 30) en anonymt referentgranskad publikation.

Den 36:e sammankomsten för svenskans beskrivning äger rum i Uppsala 25-27 oktober 2017. För mer information, se Svenskans beskrivning 36. En förteckning över tidigare sammankomster finns här, inklusive länkar till webbpublicerade konferensvolymer.

Det övergripande ansvaret för konferensserien ligger hos Forskningsnämnden för svenska språket, som är ett samarbetsorgan för språkforskare med inriktning mot svenska. Nämndens stadgar och en förteckning över nuvarande ledamöter finns här.

Sidansvarig: Sven Lindström|Sidan uppdaterades: 2018-12-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://svenska.gu.se/forskning/konferenser-och-workshoppar/svenskans-beskrivning/
Utskriftsdatum: 2020-07-08