Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsnämnden för svenska språket

Stadgar (senast reviderade 2019-05-09)

§ 1. Forskningsnämnden för svenska språket är ett samarbetsorgan för forskare i Sverige och Finland med inriktning på svenska språket. Nämndens uppgift är att svara för den övergripande planeringen av konferensen Svenskans beskrivning, vilken arrangeras var tredje termin enligt ett rullande schema där var fjärde konferens hålls i Finland. Uppgiften innebär att nämnden ska fatta beslut om dels var konferensen ska arrangeras, dels – i samråd med den lokala arrangören – formerna för hur konferensbidragen ska publiceras.

§ 2. Varje institution i svenska eller nordiska språk som bedriver forskning i svenska eller nordiska språk i Sverige eller i Finland och som kan tänka sig att anordna konferensen Svenskans beskrivning skickar in en representant till forskningsnämndens möten.

§ 3. Lärosätena utser sin representant för varje möte.

§ 4. Nämnden utser inom sig ordförande, vice ordförande och sekreterare. Om möjligt hämtas dessa från den ort som står i tur att arrangera Svenskans beskrivning.
 

Sidansvarig: Sven Lindström|Sidan uppdaterades: 2019-12-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?