Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Indelaren undersöker hur offentliga miljöer kategoriserar

Offentliga miljöer kan utformas både inkluderande och exkluderande. 

–> DIREKTLÄNK TILL APPEN 

Indelaren är en app som är del av ett forskningsprojekt. Vi vill undersöka hur offentliga byggnader och platser sorterar in människor i olika fack och hur detta leder till upplevelser av inkludering och exkludering. Offentliga byggnader och platser är ställen som ska vara öppna för alla, exempelvis gator, torg, parker, kommunala byggnader, butiker, restauranger eller tåg.


Du kan medverka genom att ta foton på vad som helst i dessa miljöer som kan bidra till att vissa människor känner sig välkomna och andra inte. Det kan till exempel vara skyltar, entréer, parkbänkar, omklädningsrum och annat. Vi letar efter både bra och dåliga exempel, dvs både sådant som inkluderar och sådant som exkluderar. Dina exempel måste inte handla om dig själv utan får lika gärna handla om andra människor. Du kan skicka in bilder så många gånger du vill.

Vi samlar inte in några personuppgifter om dig och inga obehöriga kommer få tillgång till det material du skickar in genom appen. Materialet kommer enbart användas i forskningssyfte, vilket betyder att vi kommer att analysera alla bilder och kommentarer vi får in och presentera resultaten på konferenser och i artiklar. Om det råkar finnas med personer på bilden gör vi dem suddiga så att det inte ska gå att känna igen dem.

Läs mer om hur vi hanterar ditt inskickade material under fliken Informerat samtycke.

/Stina Ericsson, Per-Olof Hedvall, Lilian Müller och Daniel Wojahn, forskare vid Göteborgs och Lunds universitet

Så här deltar du:

1. Starta appen genom att klicka på länken indelaren.it.gu.se 

2. Använd sedan appen för att göra det här:

  • Ta ett eller flera foton,
  • ange om du blir glad, ledsen eller arg av det som ditt foto visar,
  • och berätta med egna ord om platsen och din upplevelse.

 

Indelaren fungerar inte i Firefox. Använd en annan webbläsare.

Indelaren är inte en vanlig app utan en webb-app. Det betyder att du inte kan svajpa utan behöver klicka på knapparna i webb-appen.

Om du inte har möjlighet att ta foton går det bra att bara ange om du blir glad, ledsen eller arg och berätta om platsen och din upplevelse.

Sidansvarig: Sven Lindström|Sidan uppdaterades: 2019-11-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?