Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anja Allwood

Doktorand

Anja Allwood
Doktorand
anja.allwood@svenska.gu.se
031-786 4568

Postadress: Box 200, 40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6 , 41255 Göteborg


Institutionen för svenska språket (Mer information)
Box 200
405 30 Göteborg
www.svenska.gu.se
svenska.exp@svenska.gu.se
Besöksadress: Renströmsgatan 6 , 412 55 Göteborg

Om Anja Allwood

Ämne: Nordiska språk

Jag är intresserad av vad som händer när texter, språk och kulturer möts. Särskilt intresserar jag mig för översättning som process och produkt. Jag har en master i översättning och har tidigare arbetat både som kontraktsanställd översättare för EU och som frilansande översättare.

Avhandlingsprojekt

Mitt avhandlingsprojekt handlar om reläöversättning (dvs. översättningar av översättningar) inom skönlitteratur, t.ex. en roman på afrikaans som översätts till engelska varpå den engelska texten översätts till svenska. Jag har för avsikt att undersöka i vilken utsträckning reläöversättning används i dagens Sverige, mellan vilka språk, vilka de bakomliggande orsakerna kan tänkas vara och vilka konsekvenserna kan bli, för den enskilda texten och för samhället i stort.

Undervisning

De senaste terminerna har jag undervisat i yrkeskunskap på Översättarprogrammet och om översättandets villkor och förutsättningar på Språkkonsultprogrammet. År 2009–2011 höll jag i delkurserna Textläsning samt Uttal, dialoger och hörförståelse på grundkursen i nederländska.

Övrigt

Jag är medlem i SNÖ – Svenskt nätverk för översättningsvetenskap, och SFÖ – Sveriges facköversättarförening

Min forskning är kopplad till institutionens profilområde Text och kontext

Sidansvarig: Sven Lindström|Sidan uppdaterades: 2017-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?