Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen tillbaka som alumn!

Även om du inte längre studerar vid någon av våra institutioner vill vi att du fortfarande skall känna dig välkommen till de möten och arrangemang som vi anordnar.

Alumn vid Humanistiska fakulteten

Har du läst minst 60 hp i något av Humanistiska fakultens olika ämnen? (Före 2007-07-01 motsvaras det av 40 poäng) Då är du alumn och välkommen till vårt nätverk och kan därmed bland annat ta del av de fakultetsgemensamma arrangemang som vi särskilt anordnar för dig som är alumn.

Institutionerna kan också välja att arrangera mindre tillställningar för sina egna alumner institutionsvis eller ämnesvis. Förhoppningsvis kan vi successivt gemensamt erbjuda fler arrangemang ju fler alumner som vill hålla kontakten med oss.

Alumn redan som student

Gå med i nätverket redan under tiden du är student! Det innebär att du redan under din studietid kan få möjlighet att nätverka med alumner som redan finns ute i yrkeslivet.

Alumn kallas den som tidigare har studerat vid ett universitet. Ordet kommer av latinets "alumnus" som betyder lärjunge eller skyddsling. Ursprunget är latinets "alere" som betyder nära, uppföda eller fostra.

Registrera dig

För att få tillgång till vår alumnverksamhet behöver du registrera dig i alumndatabasen som är nyckeln till nätverket. Alumndatabasen är gemensam för hela universitetet, oavsett vad du har läst. Du kan själv välja om du vill att dina uppgifter ska vara synliga för andra alumner, eller om du bara vill synas för Göteborgs universitet.

Alumndatabasen gör det lättare att hitta och ta upp kontakten med dina gamla "kursare". Du kan också få inbjudningar till olika alumnarrangemang, senaste nytt om forskning, utbildning och kompetensutveckling genom nyhetsbrev och magasin.

Du väljer själv i vilken omfattning du vill ha kontakt med oss och/ eller vilken information du vill ha!

 

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

håll kontakten

Gå med eller uppdatera i alumnnätverket

 

Sidansvarig: Sven Lindström|Sidan uppdaterades: 2019-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?