Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på avancerad nivå

Svenska språket och Nordiska språk

Precis som på grundnivå kan du på avancerad nivå läsa kurser antingen som fristående och själv sätta samman din examen eller inom något av de utbildningsprogram som fakulteten erbjuder.

Båda sätten att studera på kan leda till magister- (60 hp) eller masterexamen (120 hp). Majoriteten av kurserna på avancerad nivå är på 7,5 hp vilket innebär att du måste söka mer än en kurs om du vill studera på heltid (30 hp/termin).

Hur väljer jag kurs?

Du väljer fristående kurser och sätter samman dem till en magisterexamen (60 hp) eller masterexamen (120 hp). Kurserna kan även ingå i magister/masterexamen i andra ämnen. När du väljer kurser bör du tänka på uppfylla examensmålen.

Rekommenderade studiegångar:

Svenska som andraspråk

För att få en examen på avancerad nivå i svenska som andraspråk måste du gå via vårt magister-/masterprogram. Flertalet av de kurser som fordras för examen ges endast inom programmet som kan leda till magister- (60 hp) och masterexamen (120 hp). Vissa kurser ges också fristående (för fortbildning eller kompetensutveckling) och kan sökas genom www.antagning.se. Men för att uppfylla kraven för en magister-/masterexamen måste du alltså gå via programmet.

Antagning

För antagning på avancerad nivå samt för studier inom program på avancerad nivå krävs en Kandidatexamen (180 hp)/Filosofie kandidatexamen 120 poäng enligt tidigare system. Om du inte har tagit ut examen, måste du uppfylla kraven för att ta ut en sådan examen.

Examensbeskrivningar:
Magisterexamen i svenska språketMagisterexamen i nordiska språkMagisterexamen i svenska som andraspråk (kommer läggas ut här när den har beslutats)

Masterexamen i svenska språketMasterexamen i nordiska språkMasterexamen i svenska som andraspråk (kommer läggas ut här när den har beslutats)

Minst 60 hp på avancerad nivå krävs för att söka vidare till forskarnivå.

Läs mer om kurser på avancerad nivå:

Valbara kurser på avancerad nivå

Visste du att du i vissa fall kan läsa kurser på avancerad nivå utan att det finns krav på tidigare studier inom det särskilda huvudområdet?

Läs mer om kurser som kan bredda och berika din utbildning på väg mot en examen på avancerad nivå.

Kontaktinformation

Viceprefekt för avancerad nivå, Mikael Nordenfors

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, 41255 Göteborg, Rumsnummer: F346

Telefon:
031-786 6421

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2018-12-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?