Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på avancerad nivå

Svenska språket och Nordiska språk

Precis som på grundnivå kan du på avancerad nivå läsa kurser antingen som fristående och själv sätta samman din examen eller inom något av de utbildningsprogram som fakulteten erbjuder.

Båda sätten att studera på kan leda till magister- (60 hp) eller masterexamen (120 hp). Majoriteten av kurserna på avancerad nivå är på 7,5 hp vilket innebär att du måste söka mer än en kurs om du vill studera på heltid (30 hp/termin).

Hur väljer jag kurs?

Du väljer fristående kurser och sätter samman dem till en magisterexamen (60 hp) eller masterexamen (120 hp). Kurserna kan även ingå i magister/masterexamen i andra ämnen. När du väljer kurser bör du tänka på uppfylla examensmålen.

Rekommenderade studiegångar:

Svenska som andraspråk

För att få examen på avancerad nivå i svenska som andraspråk måste du läsa de obligatoriska kurserna i den rekommenderade studiegången i svenska som andraspråk.

Utöver de obligatoriska kurserna läser du sedan valbara kurser. För magisterexamen krävs 60 hp, inklusive en magisteruppsats och för masterexamen 120 hp, inklusive en masteruppsats.

Flera av kurserna inom den rekommenderade studiegången ges också fristående, för de studenter som inte vill läsa mot en examen på avancerad nivå utan för fortbildning eller kompetensutveckling. Men för att uppfylla kraven för en magister-/masterexamen i svenska som andraspråk vid Göteborgs universitet måste du alltså läsa via den rekommenderade studiegången i svenska som andraspråk.

Antagning

För antagning på avancerad nivå samt för studier inom program på avancerad nivå krävs en Kandidatexamen (180 hp)/Filosofie kandidatexamen 120 poäng enligt tidigare system. Om du inte har tagit ut examen, måste du uppfylla kraven för att ta ut en sådan examen.

Examensbeskrivningar:
Magisterexamen i svenska språketMagisterexamen i nordiska språkMagisterexamen i svenska som andraspråk (kommer läggas ut här när den har beslutats)

Masterexamen i svenska språketMasterexamen i nordiska språkMasterexamen i svenska som andraspråk (kommer läggas ut här när den har beslutats)

Minst 60 hp på avancerad nivå krävs för att söka vidare till forskarnivå.

Läs mer om kurser på avancerad nivå:

Valbara kurser på avancerad nivå

Visste du att du i vissa fall kan läsa kurser på avancerad nivå utan att det finns krav på tidigare studier inom det särskilda huvudområdet?

Läs mer om kurser som kan bredda och berika din utbildning på väg mot en examen på avancerad nivå.

Kontaktinformation

Susanna Karlsson, studierektor för avancerad nivå

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, 41255 Göteborg, Rumsnummer: E321

Telefon:
031-786 3051

Sidansvarig: Sven Lindström|Sidan uppdaterades: 2019-02-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?