Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vässa dina verbala verktyg!

Har du en kandidatexamen eller motsvarande? Läser du på avancerad nivå? Vill du lära dig presentationsteknik och att skriva vetenskapliga artiklar på svenska?

Då är färdighetskurserna Presentationsteknik (3 hp) och Vetenskapligt skrivande på svenska, (4,5 hp) någonting för dig!

Presentationsteknik, 3 hp

Syftet med kursen är att du ska utveckla din förmåga att göra presentationer på svenska i vetenskapliga sammanhang. Många av de aspekter som tas upp under kursen är också användbara för att göra presentationer i populärvetenskapliga sammanhang och i olika situationer i arbetslivet.

Vetenskapligt skrivande på svenska, 4,5 hp

Studenter skriver uppsatser, forskare skriver artiklar. I den här kursen får du lära dig hur man skriver vetenskapliga artiklar. Vi undersöker artiklarnas uppbyggnad, anslag, perspektiv och argumentationsteknik. Du lär dig hantverket genom aktivt deltagande. Kursen bygger på inlämningsuppgifter till varje gång och konstruktiva diskussioner av egna och andras texter i seminarieform.

Behörighet och anmälan

Kurserna passar dig som läser på avancerad nivå oavsett ämnesinriktning, under förutsättning att du har grundläggande behörighet i Svenska.

Du söker kurserna via www.antagning.se

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2016-11-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?