Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Svenska som andraspråk

Magister-/masterprogrammet i svenska som andraspråk är Sveriges första program i svenska som andraspråk på avancerad nivå. Programmet vänder sig till dig som är intresserad av svenskan i ett flerspråkigt perspektiv och till dig som arbetar eller vill arbeta professionellt med flerspråkighetsfrågor inom till exempel skola, kommun, media eller företag.

För att få en examen på avancerad nivå (magister-/masterexamen) måste du gå via vårt magister-/masterprogram i svenska som andraspråk.

Flertalet av de kurser som fordras för examen ges endast inom programmet. Vissa kurser ges också fristående (för fortbildning eller kompetensutveckling) och kan sökas genom antagning.se.

Ett nätbaserat program på halvfart mot magister- eller masterexamen

Magister-/masterprogrammet i svenska som andraspråk är ett nätbaserat studieprogram där fysiska träffar kan erbjudas vid något eller några tillfällen. Kurserna ges vid Göteborgs universitet och i samarbete med forskare/lärare från andra lärosäten.

Programmet ges på halvfart och du skall alltså läsa 15 högskolepoäng (hp) varje termin. De flesta av våra studenter läser programmet vid sidan av ett yrkesarbete.

Du väljer själv om du vill stanna vid en magisterexamen eller om du därefter vill fortsätta mot en masterexamen. Båda ger behörighet att söka till forskarutbildningen i svenska som andraspråk. En magisterexamen omfattar 60 högskolepoäng (hp) (två års halvfartsstudier) och en masterexamen 120 hp (fyra års års halvfartsstudier). Du behöver inte på förhand bestämma dig för vilken examen du siktar mot. Två års halvfartsstudier på programmet leder till en magisterexamen och vill du ha en masterexamen fortsätter du ytterligare två år till (totalt fyra års halvtidsstudier).

Kontakt

Studievägledare
Elisabeth Andersson
Telefon: 031-786 4469
E-post: elisabeth.andersson@svenska.gu.se

Läs mer om studievägledning


Studierektor för svenska som andraspråk
Carina Carlund
Telefon: 031-786 25 59
E-post: carina.carlund@svenska.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-06-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?