Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nordiska språk

Vid Göteborgs universitet erbjuds kurser i danska.

Danska

Kursen syftar till att ge dig kunskaper i danskt språk, dansk litteratur och danska samhällsförhållanden, att ge grundvalen för att förstå talad och skriven danska från de senaste 250 åren med huvudvikten lagd på modern danska. Vidare syftar kursen till att ge dig viss förmåga till muntlig och skriftlig språkproduktion.

Efter fortsättningskurs 2 är det möjligt att söka till fördjupningskurs i nordiska språk, vilket i sin tur leder vidare till avancerad nivå.

Fördjupningskurs

Vi ger inte längre grund- och fortsättningskurser i ämnet nordiska språk. Men om du redan har dessa kurser sedan tidigare eller har läst 60 hp danska, kan du läsa fördjupningskursen i nordiska språk. Det går alltså att ta ut en kandidatexamen med nordiska språk som huvudämne.

Avancerad nivå

Avancerad utbildning i nordiska språk är användbar för den som vill verka inom det nordiska kulturområdet, inte minst som översättare. Med en mer historisk inriktning kan utbildningen också ligga till grund för historisk eller filologisk verksamhet. Magisterexamen i nordiska språk ger behörighet till utbildning på forskarnivå i nordiska språk alt. svenska språket. Kurser som passar inom båda inriktningarna nordiska språk och svenska språket presenteras under rubriken Svenska språket. Observera också att en magister-/masterexamen kan inkludera upp till 25% kurser på grundnivå, vilka inom nordiska språk med fördel kan utgöras av fristående kurser i de olika nordiska språken.

Kontaktinformation

Studierektor, Susanna Karlsson

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, 41255 Göteborg

Telefon:
031-786 3051

Länkar till kurskatalogen

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2017-06-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?