Ansökan och antagning - Institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan och antagning

För att bli antagen till Språkkonsultprogrammet krävs att du har grundläggande behörighet. Därutöver krävs en mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift, vilket prövas genom ett antagningsprov, där du måste godkännas.

Mer information om innehållet i antagningsprovet hittar du under om antagningsprovet.

Den som söker programmet genom www.antagning.se senast den 14 augusti är automatiskt anmäld till provet. Provet äger rum den 20 augusti kl. 09.00–14.00. Göteborgs universitet arbetar för att undvika folksamlingar med anledning av spridningen av covid-19. Därför kommer vi den här gången att ge provet i form av en digital skrivning på distans. Du som skriver provet behöver sitta i ett enskilt rum där du har tillgång till dator och internetuppkoppling under provtiden. Du blir automatiskt anmäld till provet när du söker programmet. Vi kommer att kontakta dig med mer information om hur du går tillväga för att skriva provet.

Kontakt

E-post: sprakkonsult@svenska.gu.se


Studievägledning för Språkkonsultprogrammet
sprakkonsult@svenska.gu.se

Läs mer om studievägledning


Studierektor för Språkkonsultprogrammet
Susanna Karlsson
Telefon: 031-786 30 51

Sidansvarig: Sven Lindström|Sidan uppdaterades: 2020-06-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?