Språkvård, språkrådgivning och redaktörsarbete - Institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Språkvård, språkrådgivning och redaktörsarbete

Språket har i många yrken blivit ett allt viktigare arbetsredskap under de senaste åren. Alla har dock inte lika god hand med språket, och ibland behövs det stöd och råd av någon med expertkunskaper på språkområdet. På Språkkonsultprogrammets inriktning mot språkvård, språkrådgivning och redaktörsarbete specialiserar du dig på att utbilda och handleda andra inom skrivande och talande på svenska och att arbeta med att granska, bearbeta och sammanställa andras texter som till exempel redaktör.

Att arbeta med språkrådgivning kräver inte bara goda kunskaper om språk utan även en didaktisk medvetenhet om vad det egentligen innebär att lära ut språk och skrivande. En särskilt fördjupning i detta ingår därför i det som tas upp inom den här inriktningen. Arbete med andras text och skrivande kräver också ofta kunskaper inom projektledning, varför även detta ingår som ett obligatoriskt moment.

Inriktningen omfattar 15 hp praktik och 15 hp examensarbete, samt två obligatoriska och två valbara delkurser à 7,5 hp vardera. De obligatoriska delkurserna berör skrivdidaktik respektive projektledning. Bland de valbara delkurserna ingår bl.a. kurser i lexikografi och språkteknologi.

Kontaktperson för inriktningen är Susanna Karlsson

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-03-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?