Språkvård och språkrådgivning i ett flerspråkigt arbetsliv - Institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Språkvård och språkrådgivning i ett flerspråkigt arbetsliv

Var femte person man möter i Sverige är det som ibland kallas första eller andra generationens invandrare. Språkligt innebär det att ungefär 20 procent av Sveriges befolkning har ett annat modersmål än svenska (eller andra inhemska språk). Denna flerspråkighet är en resurs för individer, samhälle och arbetsliv. På Språkkonsultprogrammets inriktning mot språkvård och språkrådgivning i ett flerspråkigt arbetsliv lär du dig mer om hur denna resurs kan tillvaratas och förvaltas.

Att kommunicera på ett annat språk än modersmålet i arbetslivet ställer krav både på den som är flerspråkig och på dem som talar majoritetsspråket. Hur språkinlärning går till och hur kommunikationsstrategier kan se ut hos talare med annat modersmål ingår också i det som tas upp inom den här inriktningen.

Inriktningen omfattar 15 hp praktik och 15 hp examensarbete, samt två obligatoriska och två valbara delkurser à 7,5 hp vardera. De obligatoriska delkurserna omfattar strukturella respektive kulturella aspekter på svenska på mångspråkig grund.

Bland de valbara delkurserna ingår bl.a. kurser i lexikografi, projektledning, språkteknologi och skrivdidaktik

Kontaktperson för inriktningen är Sofia Tingsell

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2015-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?