Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studentintervjuer

Funderar du på att läsa hos oss? Här hittar du intervjuer med nuvarande och tidigare studenter som berättar om sina erfarenheter.

Danska

Julia har varit språkintresserad så länge hon kan minnas, och när hon började studera på universitetet var det franska som gällde. Men i ett infall sökte hon en kvällskurs i danska – något som skulle leda till nya idéer, ny inriktning på studierna och dessutom fick hon vänner för livet.

Läs hela intervjun här: Danskan blev en oväntad favorit för Julia

 

 

 

Retorik

Mitt under den svenska valspurten blev Klara antagen till en retorikkurs vid Göteborgs universitet. Ett mer lämpligt tillfälle är svårt att hitta om man vill studera retorik och argumentationsteknik och mycket riktigt gav kursen nya perspektiv på politiska debatter. Men det skulle också visa sig att hon fick nya sätt att se på hela sin omvärld.

Läs hela intervjun här: Hon har läst världens mest användbara kurs

 

 

Språkkonsultprogrammet

Michaela har alltid älskat att skriva. Hon ville gärna arbeta med skrivande på något sätt och valde då att utbilda sig till språkkonsult på Språkkonsultprogrammet vid Göteborgs universitet. Idag driver hon språkkonsultföretaget Textvärt.

Läs hela intervjun: Michaela anpassar skriftlig och muntlig kommunikation till mottagaren 

Emelie gjorde praktik på en liten juristfirma i Göteborg. Hon arbetade med att skriva mottagaranpassade webbtexter och att föra in nya perspektiv på språk och skrivande i verksamheten. Idag är hon anställd som språkkonsult på juristfirman.

Läs hela intervjun: Emelie: Praktiken öppnade dörren till språkkonsultyrket

 

Svenska

Om man har familj och ett fast jobb kan det vara ett stort och skrämmande steg att börja studera på universitetet, särskilt om man har varit yrkesverksam i hela sitt vuxna liv. Pia var i precis den sitsen när hon bestämde sig för att studera kurser i svenska språket vid Göteborgs universitet.

Läs hela intervjun: Pia bytte rörläggning mot svenska

 

 

 

Vad ska du läsa om du drömmer om att bli en författande bonde? Om du frågar Mats från Belgien så är svaret svenska vid Göteborgs universitet. Efter bara ett år som utbytesstudent hade Mats lärt sig svenska språket och beslutade sig för att söka en kurs i svenska på universitetsnivå.

Läs hela intervjun: Mats är belgaren som har studerat svensk språkvetenskap

 

 

Utbildning på forskarnivå

Linnéa arbetade som lärare och ville fördjupa sina kompetenser inom svenska språket. Det var så roligt att hon sökte till forskarutbildningen. Nu är hon doktorand i nordiska språk.

Se hela intervjun: Doktorand är det första steget mot att bli forskare

Sidansvarig: Sven Lindström|Sidan uppdaterades: 2019-04-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?