Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studentintervjuer

Funderar du att läsa hos oss? Här hittar du intervjuer med nuvarande och tidigare studenter som berättar om sina erfarenheter.

Lärarutbildning

Porträttbild: Benjamin studerar till gymnasielärare i svenska och historia

Benjamin hoppade av gymnasiet och jobbade under flera år inom serviceyrken. Nu studerar han till gymnasielärare i svenska och historia.

Läs hela intervjun: Benjamin brinner för att motivera studenterna

 

Retorik

Josefin valde att läsa retorik vid Göteborgs universitet för att skaffa sig kunskap om hur hon skulle argumentera, skapa förståelse och inge förtroende för sig och sina arkitekturprojekt.

Läs hela intervjun: Josefin lär arkitekter att tala med beställare

 

 

Språkkonsultprogrammet

Michaela har alltid älskat att skriva. Hon ville gärna arbeta med skrivande på något sätt och valde då att utbilda sig till språkkonsult på Språkkonsultprogrammet vid Göteborgs universitet. Idag driver hon språkkonsultföretaget Textvärt.

Läs hela intervjun: Michaela anpassar skriftlig och muntlig kommunikation till mottagaren

 


Emelie gjorde praktik på en liten juristfirma i Göteborg. Hon arbetade med att skriva mottagaranpassade webbtexter och att föra in nya perspektiv på språk och skrivande i verksamheten. Idag är hon anställd som språkkonsult på juristfirman.

Läs hela intervjun: Emelie: Praktiken öppnade dörren till språkkonsultyrket

 

Utbildning på forskarnivå

Linnéa arbetade som lärare och ville fördjupa sina kompetenser inom svenska språket. Det var så roligt att hon sökte till forskarutbildningen. Nu är hon doktorand i nordiska språk.

Se hela intervjun: Doktorand är det första steget mot att bli forskare

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2018-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?