Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Det globala klassrummet – Vårterminen 2019

 

DET GLOBALA KLASSRUMMET - en högskolekurs för alla lärare oavsett ämne

OBS NYHET! I höst kan även yrkesgrupper utan legitimation vara med såsom fritidspedagoger, barnskötare, elevassistenter m.fl.. förutom nedan nämnda yrkesgrupper.

Målet med denna introduktion till ämnet svenska som andraspråk är att du ska stärka all din undervisning där du möter flerspråkiga och nyanlända elever. Nu är kurserna med start våren 2019 öppna för sen anmälan.

Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet, ger på uppdrag av Skolverket fyra kurser inom Det globala klassrummet anpassade för olika skolformer med start våren 2019.

Anmäl dig här:

 

Se även mer information på Skolverket.se: Det globala klassrummet

För vem

OBS NYHET! I höst kan även yrkesgrupper utan legitimation vara med såsom fritidspedagoger, barnskötare, elevassistenter m.fl.. förutom nedan nämnda yrkesgrupper.

Lärare eller förskollärare som har en behörighetsgivande examen och är anställda inom skolväsendet, LVU-hem, på kriminalvårdsanstalt eller folkhögskola. Lärare som redan är behöriga i svenska som andraspråk kan gå kursen. Dessutom är den öppen för lärare som är anställda av annan som enligt avtal med kommunen utför uppgifter på entreprenad inom skolväsendet.

Skräddarsy kurs på hemmaplan

Det finns möjlighet att anordna kurser för många lärare i huvudmannens lokaler. På det sättet går det att tydligare koppla studierna direkt till de lokala behoven. När lärare studerar tillsammans på hemmaplan kan det leda till att likvärdigheten och kvaliteten i undervisningen ökar ytterligare. Huvudmannen tar kontakt med ett lärosäte för att diskutera möjliga upplägg.

Därför ska du delta

  • Utveckla all undervisning för att stärka flerspråkiga och nyanlända elever
  • Öka din kompetens att undervisa i flerspråkiga lärmiljöer
  • Stärka din kunskap i svenska som andraspråk

Studietakt och undervisningsform

Kvartsfart, huvudsakligen distansstudier med ett fåtal campusträffar på Göteborg universitet

Kurserna kan vara ett första steg till behörighet

Om du funderar på att skaffa behörighet i svenska som andraspråk men inte har möjlighet att just nu läsa in de högskolepoäng som behövs, då är denna kurs något för dig. Kursen leder inte till behörighet men du kan påbörja din väg mot behörighet. Efter avslutade studier kan du läsa vidare och bli behörig i svenska som andraspråk.

Öppet för sen anmälan

Just nu är kurserna med start våren 2019 öppna för sen anmälan. Gör din ansökan via www.antagning.se

Arbetsgivaren godkänner att du deltar

Kom ihåg att din arbetsgivare behöver säga ja till att du studerar på en kurs. Den här blanketten ska skrivas under:

Huvudmannens godkännande

Studera med 80 procent av lönen

Lärare kan få 80 procent av lönebortfallet för den tid de studerar istället för att arbeta. Det är huvudmannen som ansöker om statsbidrag.

Läs mer om statsbidraget för studier i svenska som andra språk

Kontaktinformation

Carina Carlund

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2018-10-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?