Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppdragsutbildningar i svenska som andraspråk

Vi kan anordna uppdragsutbildningar i svenska som andraspråk med ett antal olika inriktningar.

Vi kan till exempel anordna kurser inom områdena Flerspråkiga elevers språk- och kunskapsutveckling, Bedömning och utvärdering av flerspråkiga elevers språk- och kunskapsutveckling, Genrepedagogik, Andraspråksutveckling, Ordförråd och ordinlärning ur ett andraspråksperspektiv och Vuxenundervisning i ett andraspråksperspektiv.

Anpassade lösningar

Vi kan erbjuda flera olika anpassade lösningar, till exempel föreläsningar, workshops, seminarier och även poänggivande kurser. Våra utbildningar kan med fördel ingå i ett lokalt kompetensutvecklingsprogram.

Lärare, skolledare och utbildningsanordnare

Vi riktar den aktuella utbildningen till lärare, skolledare och utbildningsanordnare på alla nivåer i det svenska skolväsendet. Uppdragsutbildningen kan efter överenskommelse förläggas till lämplig lokal i den egna skolan/stadsdelen/kommunen.

Poänggivande  kurser

Undervisningen för en poänggivande kurs kan förslagsvis löpa över två terminer och ges i form av föreläsningar, lektioner och gruppövningar. Examinationen kan lämpligen genomföras i form av uppgifter som knyts till den egna verksamheten i skolan.

Kontakta oss

Uppdragskoordinator Barbro Wallgren Hemlin nås enklast via e-post: barbro.wallgren-hemlin@svenska.gu.se.

 

Kontaktinformation

Barbro Wallgren Hemlin, uppdragskoordinator

Inst. för svenska språket Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lennart Torstenssonsgatan 6, K321

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?