Kurser i svenska för inresande studenter

Kunskaper i svenska är alltid bra att ha, även om man kan klara sig med engelska i princip överallt i Sverige. Språk är en inte oviktig ingång till samhälle och kultur. Språket är också ofta avgörande när man söker jobb.

Universitetet erbjuder kurser i svenska till antagna och registrerade internationella studenter, som läser program eller fristående kurser vid universitetet.

Från och med 2020 tar Institutionen för svenska språket över ansvaret för kurser i svenska för inresande studenter. Under 2020 ges kurserna i en mindre omfattning. Från och med 2021 kommer kurserna i en ny, omarbetad och utökad version.

Olika nivåer
Kurserna omfattar 30 timmar och ges på olika nivåer:
Svenska 1: Inga förkunskaper i svenska krävs
Svenska 2: För dig som kan använda korta fraser, förstå det viktigaste i korta meddelanden, skriva korta anteckningar, är godkänd på kursen Svenska 1 eller har motsvarande kunskaper.

Vårens kurser
Under vårterminen 2020 ges undervisning enligt följande:

Svenska 1: två grupper med 30 platser i varje grupp
Svenska 2: två grupper med 30 platser i varje grupp
Kursstart: Andra halvan av mars
Undervisning: Dagtid
Anmälan: Öppnar måndag 17 februari och stänger fredag 28 februari. Mer information om anmälan finns på engelska sidorna på Studentportalen.

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2020-02-20