Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningar inom området Presentationsteknik

Presentationsteknik i ett nötskal, 1 timma

Kurspaket 1 Presentationsteknik

Föreläsningen inleds med en introduktion till möjligheter och utmaningar med muntliga presentationer. Därefter behandlas presentationsteknikens "gör så här!" och "gör inte så här!" med utgångspunkt i den klassiska retorikens arbetsmodell. Slutligen demonstreras några övergripande strategier för att hantera de kommunikativa utmaningar som muntliga presentationer innebär. Föreläsningen ger både teoretiska och praktiska insikter.

Kontakta oss för mer information.


Grundläggande presentationsteknik, 2 timmar

Kurspaket 2 Presentationsteknik

Föreläsningen ger grundläggande kunskap om presentationsteknik med avseende på både förberedelser och framförande. Den behandlar till exempel disposition, språkbruk, manustyper, mottagaranpassning, användning av Powerpoint, kroppsspråk, klädval och hantering av nervositet. Föreläsningen ger både teoretiska och praktiska insikter.

Kontakta oss för mer information.


Grundläggande presentationsteknik med examination av förberedda föredrag, 8 timmar/2 timmar en heldag

Kurspaket 3 Presentationsteknik
Maximalt 15 deltagare

Dag 1 (2 timmar): Grundläggande presentationsteknik
Utbildningen ger grundläggande kunskap om presentationsteknik med avseende på både förberedelser och framförande. Den behandlar till exempel disposition, språkbruk, manustyper, mottagaranpassning, användning av Powerpoint, kroppsspråk, klädval och hantering av nervositet. Föreläsningens syfte är att ge de kunskaper som behövs i arbetet med den presentation som varje deltagare ska göra under dag 2.

Dag 2 (6 timmar): Presentationer
Kursdeltagarna håller egna presentationer av den typ som ger bäst utbyte för den enskilda deltagaren och gruppen. Efter anförandena finns tid för kommentarer från talaren själv samt från åhörarna och kursledaren.

Kontakta oss för mer information.


Kontakta oss

Uppdragskoordinator Barbro Wallgren Hemlin når du enklast via e-post: barbro.wallgren-hemlin@svenska.gu.se.

Kontaktinformation

Barbro Wallgren Hemlin, uppdragskoordinator

Inst. för svenska språket Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lennart Torstenssonsgatan 6, K321

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2015-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?