Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppdragsutbildningar i Retorik

Vill du bli en bättre och säkrare talare och lära dig att analysera argumenterande budskap i olika former? I så fall behöver du kunskaper i retorik, ofta definierat som läran om konsten att övertyga.

Retorikens styrkor

Retoriken handlar om helheten – från innehåll till framförande. Retorikstudier ger alltså kunskaper i till exempel:

  • argumentanalys
  • disposition
  • språklig utformning
  • memoreringsteknik
  • kroppsspråk och röst


Ämnet har också sin grund i hur skickliga talare faktiskt gör och hur människor som lyssnar verkligen reagerar. Detta gör att alla retorikstudier är fyllda av aha-upplevelser. Det som retoriken lär ut vet vi egentligen redan, men med hjälp av de retoriska insikterna kan vi se och praktiskt tillämpa denna kunskap – både när vi själva ska tala och när vi vill analysera vad någon annan säger (eller hur vi själva tänker).

Föreläsningar och kurser

Vi erbjuder allt från lunchföreläsningar till heldags- och flerdagskurser i retorik, och utlovar såväl praktiska kunskaper som teoretiska insikter.

Via länken Retorik: Färdiga kurspaket hittar du presentationer av ett antal utbildningar med uppgifter om inriktning, omfattning och upplägg. Vi skräddarsyr också kurser efter önskemål, till exempel med inriktning på speciella målgrupper såsom jurister, politiker, forskare, lärare och präster.

Är du intresserad av Powerpoint och bildspelsprogram?

Via länken Färdiga kurspaket: Digitala texter hittat du presentationer av sådana utbildningar

Kontakta oss

Uppdragskoordinator Barbro Wallgren Hemlin nås enklast via kontaktformuläret eller via e-post: barbro.wallgren-hemlin@svenska.gu.se.

Kontaktinformation

Barbro Wallgren Hemlin, uppdragskoordinator

Inst. för svenska språket Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lennart Torstenssonsgatan 6, K321

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-03-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?