Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Digitala texter

Digitala texter Utbildningarna inom området Digitala texter är till för dig som vill bli bättre på att skriva digitala texter och utveckla din förmåga att skriva för webben, hantera e-post och e-brev samt att utforma dina Powerpointpresentationer.

Skriva digitala texter – frågor och svar

Allt fler måste kunna använda svenska språket på ett professionellt sätt i sitt arbete. Men inte nog med det. Många måste dessutom kunna skriva texter som både ska läsas på papper och texter som ska läsas med hjälp av datorer, läsplattor och mobiler. De digitala texterna ställer speciella krav på skribenter och några av frågorna du ställs inför är dessa:

  • Hur skriver man digitala texter så att det avsedda budskapet går fram?
  • Hur utformar man koncisa och korrekta digitala texter, anpassade efter situationen?
  • Hur skriver man begripliga och läsarvänliga digitala texter, anpassade för olika mottagare?
  • Vilka speciella krav ställer olika sorters digitala texter och hur kan skribenter hantera kraven?
  • Vilka speciella krav ställs på anställda inom myndigheter när de skriver digitalt i jobbet?

De här frågorna, och många andra, får du svar på genom att delta i en eller flera av våra utbildningar inom området Digitala texter. Du kommer att få nya insikter och kanske omvärdera några av dina tidigare uppfattningar. Helt säkert kommer du att lära dig nya strategier för att hantera olika utmaningar när du skriver digitala texter.

Föreläsningar och kurser

Vi erbjuder allt från enstaka föreläsningar till heldags- och flerdagskurser med fokus på olika sorters digitala texter. Syftet är att du ska få insikter som kan tillämpas praktiskt, men alla utbildningar utgår självfallet från den senaste forskningen inom det aktuella området.

Via länken Färdiga kurspaket: Digitala texter hittar du presentationer av ett antal utbildningar med uppgifter om inriktning, omfattning och upplägg. Vi skräddarsyr också utbildningar efter beställarens önskemål, till exempel med inriktning på speciella målgrupper.

Kontakta oss

Uppdragskoordinator Barbro Wallgren Hemlin når du enklast via e-post: barbro.wallgren-hemlin@svenska.gu.se.

Kontaktinformation

Barbro Wallgren Hemlin, uppdragskoordinator

Inst. för svenska språket Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lennart Torstenssonsgatan 6, K321

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2015-10-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?