Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Texter i arbetslivet

Vill du bli bättre på att skriva i jobbet? Då ska du gå någon av våra utbildningar inom det övergripande området Texter i arbetslivet. På så vis kan du utveckla din förmåga att hantera olika skrivsituationer och texter i arbetslivet.

Skriva i jobbet – frågor och svar

Allt fler måste idag kunna använda svenska språket på ett professionellt sätt i sitt arbete. För att lyckas med detta måste skribenter kunna hantera en mängd utmaningar och kunna svara på många frågor. Dessa kan exempelvis se ut på följande sätt:

  • Hur skriver man texter så att det avsedda budskapet går fram?
  • Hur utformar man koncisa och korrekta texter som är väl anpassade efter situationen?
  • Hur skriver man begripligt och läsarvänligt och med anpassning för olika mottagare?
  • Vilka speciella krav ställer olika sorters texter som exempelvis rapporter, förvaltningsbeslut och instruktioner på skribenter, och hur kan man hantera kraven?
  • Vilka speciella krav ställs på anställda inom myndigheter när de skriver i jobbet?

De här frågorna, och många andra, får du svar på genom att delta i en eller flera av våra utbildningar inom området Texter i arbetslivet. Du kommer att få nya insikter och kanske omvärdera några av dina tidigare uppfattningar. Helt säkert kommer du att lära dig nya strategier för att hantera olika utmaningar när du skriver i jobbet.

Föreläsningar och kurser

Vi erbjuder allt från enstaka föreläsningar till heldags- och flerdagskurser med fokus på texter och skrivande i arbetslivet. Syftet är att du ska få insikter som kan tillämpas praktiskt, men alla utbildningar utgår självfallet från den senaste forskningen inom det aktuella området.

Via länken Färdiga kurspaket: Texter i arbetslivet hittar du presentationer av ett antal utbildningar med uppgifter om inriktning, omfattning och upplägg. Vi skräddarsyr också utbildningar efter beställarens önskemål, till exempel med inriktning på speciella målgrupper.

Kontakta oss

Uppdragskoordinator Barbro Wallgren Hemlin når du enklast via e-post: barbro.wallgren-hemlin@svenska.gu.se.

Kontaktinformation

Barbro Wallgren Hemlin, uppdragskoordinator

Inst. för svenska språket Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lennart Torstenssonsgatan 6, K321

Texter i arbetslivet
Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2015-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?